Добкін: Харківська міськрада планує взяти кредити і направити відраховані податки на землю на добудову метро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Добкін: Харківська міськрада планує взяти кредити і направити відраховані податки на землю на добудову метро

103
Харківська міськрада візьме кредити і домагатиметься через прокуратуру від комерційних структур відраховувати податок за землю для того, щоб добудувати метро. Про це на прес-конференції повідомив міський голова Харкова Михайло Добкін.
За його словами, міська влада використовуватиме всі можливі способи, аби забезпечити фінансування будівництва метрополітену.
"Ми розмовляємо сьогодні з одного боку про можливість отримання кредиту для будівництва (метро), аби перекрити ті місяці, які, на жаль, держава не фінансує. З іншого боку, будемо працювати з прокуратурою на предмет отримання тих грошей, які нам за рішенням судів зобов'язані виплатити комерційні структури, які не розраховувалися вчасно за використання харківської землі", - сказав М.Добкін.
Всього, за словами М.Добкіна, на продовження робіт з будівництва метро в лютому і березні 2010 р. необхідно 30 млн грн.
Напередодні міськрада вирішила віддати 28 млн грн., призначених на будівництво метрополітену, на оплату боргів по зарплаті співробітникам "Міськелектротрансу", які оголосили страйк у зв'язку з тим, що зарплату їм не платять вже півроку. Гендиректор ХКП "Міськелектротранс" повідомив вчора, що міський голова запевнив, що будівництво метро не припиниться, бо на січень 2010 р. фінансування вже виділене, а кошти на лютий і березень 2010 р. виділятимуться за результатами наповнення міської казни.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас