Credit Suisse: Протягом найближчого десятиліття споживчий ринок Китаю вийде на перше місце в світі за обсягом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Credit Suisse: Протягом найближчого десятиліття споживчий ринок Китаю вийде на перше місце в світі за обсягом

244
Протягом найближчого десятиліття Китай обійде США за обсягом приватного споживання в країні і вийде за цим показником на перше місце в світі, прогнозують фахівці швейцарського банку Credit Suisse. Ґрунтуючись на опитуванні 2,7 тис. респондентів і проекціях економічного зростання, експерти Credit Suisse підрахували, що до 2020 р. особисте споживання в КНР досягне 23,1% від загальносвітового, тоді як частка споживчого сектора США скоротиться до 22,9%.
"На нашу думку, подальшим лейтмотивом економіки Китаю в новому десятилітті буде підйом приватного споживання", - наводить Reuters слова Дон Тао, економіста Credit Suisse в Гонконгу. "Китай, ймовірно, зможе забезпечити таке необхідне джерело попиту для решти світу, що сприятиме глобальному ребалансуванню торгівлі, споживання і зростання", - вказав експерт Credit Suisse.
На думку Credit Suisse, стрімке зростання споживчого сектора КНР забезпечуватиметься підвищенням доходів населення і зниженням норми збереження. Так, доходи найбільш забезпечених верств китайського населення (10% в загальній соціально-економічній структурі) за останні шість років зросли на цілих 255%, тоді як норма заощадження в цілому по країні знизилася з 26% в 2004 р. до 12% в 2009 р., йдеться в дослідженні Credit Suisse.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас