Саудівська Аравія в лютому підвищить ціни на нафту для Європи і знизить - для Азії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Саудівська Аравія в лютому підвищить ціни на нафту для Європи і знизить - для Азії

Енергетика
339
Саудівська Аравія в лютому підвищить ціни на всі види нафти, які експортуються до північно-західної Європи (ПЗЄ) і країн Середземномор'я, але знизить вартість палива для азіатських держав, повідомила держкомпанія Saudi Aramco.
Найзначніше буде збільшена ціна нафти сорту Extra Light - на $0,65 за барель для ПЗЄ і на $0,7 за барель - для Середземномор'я. Таким чином, вартість цієї марки буде нижчою від вартості сорту Brent відповідно на $1 і $0,7 за барель.
Для ПЗЄ сорт Arab Light подорожчає на $0,5 за барель (на $1,8 нижче Brent) і Arab Medium - на $0,4 (на $3 нижче від вартості Brent). Ціни на сорти з високим вмістом сірки Саудівська Аравія підвищить в лютому на $0,25 за барель, і вони коштуватимуть на $3,65 за барель менше, ніж Brent.
Для Середземномор'я вартість Arab Light буде збільшена на $0,45 за барель (на $1,8 нижче Brent), для Arab Medium - на $0,5 за барель (на $2,75 нижче від вартості Brent) і Arab Heavy - на $0,5 за барель (на $3,45 від вартості Brent).
В той же час нафта, що експортується до Азії, з низьким вмістом сірки в лютому подешевшає на $0,3-0,35, а високосірчистих - на $0,4.
Саудівська Аравія з 2010 року відмовляється від використання в розрахунках прив'язки до ціни легкої техаської нафти (WTI). На зміну WTI прийде індекс Argus Sour Crude (ASCI), який відстежує ціну на ринку з фізичним постачанням деяких сортів нафти, що добуваються в штатах, які омиваються водами Мексиканської затоки (US Gulf Coast States). До сортів, що входять в розрахунок індексу, належать Mars, Poseidon і Southern Green Canyon.
Саудівська Аравія експортуватиме в США в лютому нафту сорту Extra Light за ціною вище ASCI на $1 за барель, що перевищує рівень цін в січні на $0,2.
Вартість нафти марки Arab Light, яку поставляє американським покупцям держкомпанія Saudi Aramco, буде на $0,6 за барель нижче ASCI (зростання до січня на $0,15). В той же час ціна Arab Medium буде знижена на $0,25 (на $2,2 за барель нижче ASCI) і Arab Heavy - на $0,45 за барель (на $3,45 за барель) нижче ASCI.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас