У 2010 році український автопром підвищить докризовий рівень виробництва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У 2010 році український автопром підвищить докризовий рівень виробництва

1145
Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко пообіцяла урядову підтримку розвитку автопрому в Україні в 2010 році, аби обсяги виробництва галузі могли перевищити докризовий рівень. Такі результати можуть бути досягнуті за рахунок реалізації низки програм, розроблених урядом в другій половині 2009 року, повідомляє "УНІАН".
"ЗАЗ" вже в 2010 році повинен буде виготовити за контрактами з кооперації з китайськими, південнокорейськими компаніями 100 тисяч автомобілів для інвалідів, зазначила Тимошенко. Для потреб сіл, селищ і малих міст підприємство виготовить близько 50 тисяч автомобілів. Це будуть автомобілі для медицини та інших цілей. За програмою "Шкільний автобус" в першому кварталі 2010 року на "ЗАЗі" має бути виготовлено 200 автобусів. Також планується підтримка як споживчого кредитування при закупівлі автомобілів, так і кредитування виробництва.
"Нам доведеться повністю переглянути грошово-кредитну політику країни - повністю, докорінно. Це і споживче кредитування, кредитування розвитку економіки, кредитування модернізації і реконструкції і переобладнання. Це все дає нам надію, що ми в 2010 році, включаючи держзамовлення, не лише повернемося до того виробництва, яке було, а зможемо навіть збільшити його. Така надія сьогодні є", - зазначила прем'єр.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас