Тігіпко вважає часткову приватизацію української ГТС єдиним правильним рішенням — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко вважає часткову приватизацію української ГТС єдиним правильним рішенням

Нерухомість
661
Кандидат в президенти України Сергій Тігіпко виступає за часткову приватизацію української газотранспортної системи (ГТС), при якій контроль збережеться за Україною, і створення керуючої компанії за участю представників європейських енергохолдингів і російського "Газпрому".
"Часткова приватизація труби, при якій контроль зберігається за Україною, і створення керуючої компанії, в яку б входили представники європейських енергохолдингів і "Газпрому", - можливо, непопулярне, але єдине правильне рішення", - цитує політика його прес-служба.
Тігіпко переконаний, що нинішнє керівництво України - президент України Віктор Ющенко і прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко - ніколи не підтримають таке рішення, як і будь-які плани реформування Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України". "Адже контроль над цією компанією і розпорядження її активами дає величезні можливості для особистого збагачення", - пояснив він.
"Ні команда "Нафтогаз", лояльна президентові, ні команда, що підтримує прем'єр-міністра, не змогли довести, що вони є ефективними управлінцями і парламентерами. Ці люди фактично розвалили НАК і поставили газотранспортну систему під загрозу силового відбору", - вважає політик.
"НАК не можна порівнювати з європейськими енергетичними холдингами і навіть "Газпромом", адже всі вони є публічними компаніями. Ми ж маємо непрозору і непідконтрольну монополію. Цю ситуацію треба ламати", - переконаний Тігіпко.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас