Минулий грудень став для британських рітейлерів найкращим за 4 роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Минулий грудень став для британських рітейлерів найкращим за 4 роки

Нерухомість
347
Британські компанії роздрібної торгівлі показали найбільший приріст грудневих продажів за останні чотири роки, а разом з відновленням вартості житла, що триває, це зміцнює надії на те, що країна в кінці минулого року почала відроджуватися після тривалої рецесії, пише The Wall Street Journal.
Опитування British Retail Consortium (BRC) показало, що продажі рітейлерів у грудні збільшилися на 6% відносно того ж місяця 2008 року, що є найкращим з 2005 року підйомом показника за останній місяць року. Реалізація через магазини, відкриті не менше року, зросла на 4,2%.
"Ці дані сильніші, ніж ми наважувалися сподіватися, - заявив генеральний директор BRC Стівен Робертсон. - Їм, звісно, допомогло порівняння з жахливими результатами минулого грудня, але споживачі справді стали відчувати себе упевненішими у витратах, ніж раніше".
Причинами зростання продажів могли стати холодна погода, яка викликала підвищення попиту на одяг і взуття, а також наближення скасування тимчасового зниження ставки ПДВ.
Royal Institution of Chartered Surveyors повідомив, що ціни на житло у Великобританії продовжили зростання в грудні, хоча і повільнішими темпами, ніж в попередні місяці, оскільки попит на будинки продовжує обганяти обсяги пропозиції.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас