Ештон: Росія використовувала енергетику у політичних цілях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ештон: Росія використовувала енергетику у політичних цілях

Енергетика
547
Верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки, призначена віце-президентом Єврокомісії Кетрін Ештон вважає важливим визнання того, що Росія використовувала енергетику в політичних цілях.
Як повідомляє власний кореспондент УНІАН в Брюсселі, про це вона заявила вчора, виступаючи перед депутатами Комітету з питань закордонних справ Європарламенту.
“Дуже, дуже важливо визнати, що деякі питання були політичними, а не економічними”, - сказала вона.
Ештон зазначила, що Євросоюз повинен вживати заходів, аби енергетичні питання не використовувалися Росією в політичних цілях, як це було раніше у випадку з Україною.
Говорячи про енергетичну політику ЄС, вона відзначила необхідність диверсифікації як енергетичних джерел, у тому числі за рахунок розвитку вітрової, сонячної і ядерної енергетики, так і трубопроводів, якими постачаються нафта і газ в країни, - члени ЄС.
Європейська Рада (саміт глав держав і урядів країн-членів ЄС) 19 листопада 2009 року призначила Ештон на посаду Верховного представника ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки, віце-президента Єврокомісії.
11 січня в Європарламенті почалися слухання кандидатів на посади комісарів ЄС, які продовжаться до 19 січня. 26 січня Європарламент планує визначитися з новим складом Комісії.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас