Центробанк Китаю продовжує зменшення ліквідності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Центробанк Китаю продовжує зменшення ліквідності

Казна та Політика
568
Народний банк КНР (ЦБ країни) у вівторок подав сигнал про посилення грошово-кредитного регулювання і подальше скорочення ліквідності у відповідь на зростання стурбованості можливим перегрівом китайської економіки, пише The New York Times.
Китайський Центробанк підвищив прибутковість своїх векселів з терміном обігу 1 рік приблизно на 8 базисних пунктів - до 1,8434%. Обсяг розміщення склав 20 млрд юанів ($2,9 млрд). Протягом 20 попередніх аукціонів (тобто з серпня 2009 року) ЦБ не змінював прибутковість векселів. Трейдери чекали, що підвищення буде менш значним - на 4 базисних пункти.
Крім цього, Народний банк Китаю вивів з ринку рекордні 200 млрд юанів за рахунок викупу облігацій.
Ці кроки були зроблені Центробанком після того, як надійшли дані, що за перший робочий тиждень 2010 року банки Китаю видали нові кредити на 600 млрд юанів ($87 млрд). Величезний обсяг кредитування разом з інформацією про різке зростання експорту та імпорту в грудні підсилили побоювання, що економіка Китаю близька до перегріву.
На минулому тижні ЦБ КНР здивував ринки, піднявши прибутковість тримісячних векселів на 4 базисні пункти - до 1,3684%. Подібне рішення викликало падіння на ринку акцій і зниження цін на сировину, оскільки інвестори були стурбовані можливим посиленням грошово-кредитного регулювання.
Разом з тим прибутковість довгострокових боргових зобов'язань залишається стабільною. Економісти та учасники ринку вважають, що ЦБ Китаю підвищить базову відсоткову ставку і депозитні ставки цього року не більше ніж на 54 базисні пункти. На даний момент базова відсоткова ставка ЦБ Китаю становить 5,31%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас