Не всі засоби підходять — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Не всі засоби підходять

Казна та Політика
1019
Начальник ГУ МВС в Криму Геннадій Москаль вчора повідомив про порушення кримінальної справи за фактом нецільового використання 10 млн грн. бюджетних коштів Міжнародним дитячим центром (МДЦ) "Артек". За даними МВС, за рахунок цих грошей керівництво МДЦ погашало кредит, узятий в банку "Мрія" на власні потреби. Проте в МДЦ ці звинувачення відкидають і стверджують, що 10 млн грн. було використано за цільовим призначенням.
Вчора на офіційному сайті ГУ МВС в Криму були опубліковані результати перевірки Головним контрольно-ревізійним управлінням (ГоловКРУ) фінансово-господарської діяльності МДЦ "Артек" з 1 березня 2005-го по 1 вересня 2007-го років. Згідно з повідомленням, загальний обсяг фінансових порушень, виявлених в "Артеку" за цей період, склав 301,6 млн грн. Тим часом, за словами начальника ГУ МВС в Криму Геннадія Москаля, перед Новим роком МВС почало повторну перевірку фінансових звітів МДЦ і ревізійних актів ГоловКРУ. Це було зроблено на виконання розпорядження Кабміну від 9 вересня 2009 року про створення міжвідомчої комісії з перевірки використання об'єктів державної власності, переданих в управління Держуправління справами, в числі яких був і МДЦ "Артек".
Москаль повідомив, що в результаті повторної перевірки було порушено кримінальну справу за фактом нецільового використання 10 млн грн. бюджетних коштів. Як він пояснив, за рахунок цих грошей, виділених державою на проведення різних заходів в "Артеку", у тому числі й на реконструкцію МДЦ, погашався комерційний кредит на суму понад 7 млн грн., узятий в 2007 році керівництвом "Артеку" в банку "Мрія" на власні потреби. Геннадій Москаль також додав, що перевірка виявлених фінансових порушень в "Артеку" завершиться на початок курортного сезону 2010 року.
Разом з тим генеральний директор МДЦ "Артек" Борис Новожилов спростував інформацію про виявлені фінансові порушення. "Планові перевірки КРУ проходять в "Артеку" регулярно, але в яких фінансових порушеннях нас звинувачує МВС - для мене загадка. Жодні повторні перевірки звітів КРУ міліцією не проводилися", - заявив він. Як повідомили в МДЦ "Артек", наразі на території центру "Не проходить жодна перевірка", а 10 млн грн. було використано "за цільовим призначенням".
Директор департаменту контролю сфери освіти і культури ГоловКРУ Олександр Колот відзначив, що кримська міліція зобов'язана була проінформувати його відомство про порушення кримінальної справи за фактом фінансових порушень. "За запитом МВС ми надали їм ксерокопію акту перевірки МДЦ за 2007 рік, але я нічого не знаю ні про повторні перевірки звітів КРУ, ні про порушення міліцією кримінальних справ стосовно фінансових порушень", - сказав Колот. За його словами, остання планова перевірка "Артеку" проходила в 2007 році, а наступна мала проводитися в I кварталі 2010 року.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас