Надзвичайно холодна погода завдає економіці Німеччини мільярдних збитків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Надзвичайно холодна погода завдає економіці Німеччини мільярдних збитків

Казна та Політика
1102
Незвично холодна погода встановилась цієї зими в Німеччині. Вона може призвести до мільярдних збитків для народного господарства, повідомляє Detsche Welle.
"Холоди можуть серйозно загальмувати економічне зростання цього року", - заявляє головний економіст Федерального об'єднання торговельно-промислових палат Німеччини (DIHK) Фолькер Трайер.
Холоди і снігопади зупинили багато будівельних робіт. Разом з будівельними фірмами від негоди потерпають також компанії, котрі постачають будматеріали, машини, а також торгівля. "Якщо погодні умови не зміняться найближчим часом, ми недоотримаємо в першому кварталі в будівельній індустрії 2 млрд євро", - вказав Трайер. Це означає, що ВВП Німеччини знизиться на 0,4%.
Водночас ситуація у північній Німеччині, котра особливо постраждала від сильних снігопадів і циклону "Дейзі", дещо покращується. Влада федеральної землі Мекленбург-Передня Померанія вже скасувала оголошений в неділю режим надзвичайної ситуації. Звільнено від пробок практично всю автомагістраль A20, на якій раніше застрягли сотні машин.
На узбережжі ситуація також стабілізувалася - греблі витримали штормовий прилив, вітер вщухає.
Тим не менше, три або чотири села на острові Фемарн в Балтійському морі залишаються відрізаними від зовнішнього світу. Очищення доріг від снігу утрудняє те, що деякі власники автомобілів залишили напередодні свої машини на вулиці, котрі зараз замело.
Рух на дорогах в Мекленбурзі-Передній Померанії і Шлезвіг-Гольштейні як і раніше утруднено. Не дивлячись на те, що залізничне сполучення відновлене, і надалі можливі запізнення і скасування рейсів поїздів. Багато шкіл у федеральних землях на півночі ФРН залишаються закритими.
В найбільшому аеропорту Німеччини у Франкфурті-на-Майні через снігопад продовжуються затримки і скасування деяких рейсів.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас