ЗМІ: Перська затока "копіює" євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЗМІ: Перська затока "копіює" євро

Валюта
1142
Щоб досягти стабільності і зростання, країни Ради співпраці арабських держав Перської затоки планують ввести до 2015 року єдину валюту, пише газета La Stampa.
В Кувейт-Сіті на щорічній конференції Фонду арабської думки, в якій беруть участь підприємці, науковці та політики, розглядався проект, що передбачає створення Центрального незалежного банку (за прикладом ЄЦБ). Крім того вивчалися перспективи введення в арабських країнах єдиної валюти за прикладом євро. Поки невідомо, коли валюта почне циркулювати, але на 2015 рік заплановано відкриття спільного ринку країн Перської затоки, і не виключено, що саме з цього часу буде введена в обіг і нова арабська валюта, пише автор статті.
Спочатку валюта циркулюватиме в шести країнах Затоки: Саудівській Аравії, Кувейті, Бахрейні, Катарі, ОАЕ та Омані. Очікується, що арабська валюта сприятиме стабільності, зменшенню витрат у товарообміні, розвитку торгівлі між країнами. Поки що дуже рано говорити про те, що валюта діятиме у всіх 22 арабських країнах. Вони давно обговорюють питання про єдину валюту, але між цими країнами надто багато відмінностей.
Єгипетський підприємець Нагін Сауіріс так коментує питання про єдину валюту: "До сьогоднішнього дня арабської єдності не вдавалося досягти тому, що питання було віддане на відкуп політикам, які лише шукають приводу для розділення, а не об'єднання. Тепер ми передамо справу до рук підприємців, чоловіків і жінок, і ситуація зміниться на краще", - зазначає видання.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас