"Балтика" передала Derbes право на використання своїх товарних знаків на території Казахстану — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Балтика" передала Derbes право на використання своїх товарних знаків на території Казахстану

165
Виробник пива в Росії "Балтика" передав пивоварній компанії Derbes право на використання товарних знаків "Балтика" і "Невське" на території Казахстану. Передача прав відбулася в рамках підписаного в кінці минулого року ліцензійного договору, за яким на потужностях Derbes випускатимуться бренди російської компанії. Казахський пивовар зможе використовувати марки "Балтики" до кінця 2029 р.
Акціонери "Балтики" схвалили укладення договору на ліцензійне виробництво своїх брендів на потужностях Derbes 2 грудня. Рішення отримало підтримку понад 97% акціонерів, які взяли участь в голосуванні. За використання інтелектуальної власності "Балтики" Derbes здійснить фіксований ліцензійний платіж у розмірі 90 млн євро і відраховуватиме щоквартальні роялті у розмірі 4,5% від суми чистого виторгу від виробленої і проданої ліцензійної продукції.
Derbes, як і "Балтика", належить данській пивоварній компанії Carlsberg. Як видно з релізу "Балтики", в рамках об'єднання бізнесу з Derbes передбачається його реорганізація у формі приєднання до нього дочірньої структури російської компанії "Балтика-Алма-Ати".
"Балтика" поставляє свою продукцію до Казахстану з 2000 р. У 2008 р. її продажі там перевищили 9,5 млн дал. Частка ринку компанії в Казахстані становить 24% (дані агентства Nielsen).
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас