Влада Таджикистану перед виборами ввела цензуру в інтернеті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Таджикистану перед виборами ввела цензуру в інтернеті

123
Державна компанія "Таджиктелеком" виконала розпорядження уряду республіки про блокування доступу до декількох інформаційних інтернет-сайтів. Як повідомляє агентство dpa, приблизно за 7 тижнів до виборів до таджицького парламенту авторитарне керівництво країни закрило сайти, критично налаштовані до режиму.
Аналогічний лист з розпорядженням одержали від уряду і приватні провайдери. Агентство "Інтерфакс" наводить слова представника "Таджиктелекому" про те, що з понеділка в Таджикистані заблокований доступ до сайтів centrasia.ru і ariana.su. Центральноазіатська служба новин CAnews повідомляє, що під заборону потрапив також сайт charogiruz.ru.
Коли жителі Таджикистану знов зможуть почати відвідувати сайти, поки не повідомляється. Представники уряду відмовилися від коментарів.
На 28 лютого в Таджикистані призначені вибори в нижню палату парламенту, а на 25 березня - в сенат. Експерти чекають, що Народно-демократична партія, очолювана президентом Емомалі Рахмоном, збереже в парламенті абсолютну більшість.
Агентство Reuters нагадує, що практику блокування неугодних сайтів влада Таджикистану вже застосовувала напередодні президентських виборів 2006 року. Тоді за місяць до голосування провайдерам також було дано вказівку заблокувати доступ до критично налаштованих інтернет-ресурсів, які знов стали доступними після проведення виборів.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас