Кетрін Ештон: ЄС співробітничатиме в зовнішній політиці з США, Росією і Китаєм — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кетрін Ештон: ЄС співробітничатиме в зовнішній політиці з США, Росією і Китаєм

191
Новий керівник дипломатії Європейського союзу баронеса Кетрін Ештон вважає своїм найближчим пріоритетом на цій посаді створення сильної дипломатичної служби ЄС.
К.Ештон заявила, що ЄС має на глобальній сцені діяти в тісній співпраці з найважливішими акторами міжнародної політики, а також з НАТО. Найближчим часом вона вирушить до США, де обговорить з держсекретарем Хіларі Клінтон перспективи зовнішньополітичної кооперації. Незабаром після цього вона має намір зробити візити до Москви і Пекіна.
Стратегічним пріоритетом для ЄС є безпосередньо прилеглі до нього регіони, де об'єднана Європа претендує на лідерство. Зовнішньополітичне відомство ЄС зосередиться на прискоренні політичних і економічних реформ в регіоні Європейського сусідства (Середземномор'я, Східна Європа), на сприянні інтеграції балканських країн, у тому числі на подоланні політичної безвиході в Боснії і Герцеговині. Серед названих пріоритетів - Близький Схід, Іран, Афганістан, боротьба проти тероризму і нелегальної імміграції.
З верховного представника з закордонних справ і політики безпеки ЄС, першого заступника голови Європейської комісії Кетрін Ештон в Європарламенті почалися слухання нового складу виконавчого органу ЄС. За їхніми результатами депутати мають у кінці січня затвердити в цілому кабінет, очолюваний Жозе Мануелем Баррозу.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас