В Україні найнижчі зарплати в Європі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні найнижчі зарплати в Європі

5754
Українці за рівнем заробітних плат значно поступаються громадянам інших країн: від Білорусі і Росії до Болгарії і Франції, Італії, Польщі. Про це повідомила директор Інституту демографії НАН України Ела Лібанова.
"Я завжди кажу, що іншого шляху, окрім підвищення заробітних плат, для розвитку України немає. Зараз я мушу визнати, що підвищення заробітних плат протягом останніх трьох років не супроводжувалося адекватним підвищенням продуктивності праці", - відзначила вона.
"Якщо ми сьогодні дивимося на співвідношення України з іншими країнами за таким показником, як ВВП на душу населення, і за співвідношенням заробітних плат, то Україна програє більше за продуктивністю праці. Реально, у нас не такі вже великі резерви для підвищення оплати праці. Інше питання, що не можна говорити про підвищення соціальних трансферів без адекватного підвищення заробітної плати", - сказала Лібанова.
Також вона відзначила, що пенсіонери, в переважній більшості, дуже погано живуть, але середнє співвідношення середньої пенсії та заробітної плати в Україні складає 49%, це все виходить виключно з солідарної системи, тобто з внесків працюючих.
"Повірте, подібного відсотка ніде в світі немає", - додала вона.
За її словами, в інших країнах кошти надходять з накопичувальних фондів, з того, що сама людина собі відкладає на старість.
Нагадаємо, Україна знаходиться на 68-му місці за якістю життя серед 194 країн світу, випередивши більшість своїх сусідів по СНД.
Такі дані наводить дослідницька компанія International Living (США). За рік Україна опустилася на 6 позицій. Правда, набрали лише на бал менше - падіння, швидше, обумовлене змінами в показниках інших країн, пише "Сегодня".
За матеріалами:
Перший діловий
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас