Південна Корея витратить 15 мільярдів доларів на "наукове" місто — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Південна Корея витратить 15 мільярдів доларів на "наукове" місто

219
Уряд Південної Кореї оголосив про плани будівництва нового міста, яке стане науково-освітнім центром країни. Загальний обсяг інвестицій в цей проект оцінюється в 16,5 трильйона вон (14,6 мільярда доларів).
Сечжон Ситі буде побудований в 150 кілометрах на південь від Сеула. Місто назване на честь монарха Сечжона Великого (15 вік) - творця корейського алфавіту. В уряді передбачають, що до 2020 року Сечжон Ситі перетвориться на самодостатню муніципальну освіту з населенням в 500 тисяч осіб, а кількість робочих місць в місті досягне на той час 246 тисяч.
Про будівництво Сечжона влада Південної Кореї заявляла ще в 2005 році. Спочатку місто мало стати урядовим центром: туди планували перевести дев'ять міністерств і чотири допоміжні установи.
Тепер, коли концепція проекту змінилася, уряд має намір розмістити в Сечжоні науково-дослідні інститути, фірми, що займаються різними розробками, а також освітні установи і клініки.
За словами прем'єр-міністра Південної Кореї Чун Ун-Чана, найбільші бізнес-групи країни - Samsung, Hanwha, Woongjin і Lotte Group - підписали угоду про переміщення в новий "наукоград" частини своїх підрозділів.
Samsung має намір інвестувати в місто 2,05 трильйона вон (близько 1,8 мільярдів доларів) - компанія планує побудувати там заводи з виробництва сонячних батарей, а також розмістити підрозділи з виробництва світлодіодного фонового підсвічування, елементів живлення і біомедичних пристроїв. Hanwha, у свою чергу, планує інвестувати в проект 1,33 трильйона вон.
Зарубіжним інвесторам влада готова надати близько 1,9 мільйонів квадратних метрів під будівництво об'єктів. Учасникам проекту уряд обіцяє надати різні пільги: скорочення податків, надання державних субсидій, а також недорогі земельні ділянки. Влада візьме на себе будівництво доріг, парків і об'єктів культури.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас