Росіян хотіли нагодувати м'ясом, замороженим ще в 1974 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росіян хотіли нагодувати м'ясом, замороженим ще в 1974 році

Аграрний ринок
680
В Бєлгородській області затримано вантажівку з 22 тоннами м'яса, замороженого ще в 1974 році, повідомляє РІА "Новості" із посиланням на прес-службу ДЕБ МВС Росії. Контрабандний товар, вартість якого оцінюється в понад 2 млн рублів, у минулому був не чим іншим, як стратегічним запасом однієї з латиноамериканських країн. Коли термін придатності національного резерву завершився, його вирішили продати.
Як вважають у департаменті економічної безпеки, схема контрабанди діяла вже не перший рік. Нелегальні постачання м'яса із США, Бразилії, Бельгії, Канади й Аргентини здійснювалися через територію України. За даними ДЕБ, злочинці завозили продукцію через одеський порт. Там м'ясо ділили на дрібні партії та відправляли їх до Росії транзитом через Харків. З холодильного складу в Бєлгородській області м'ясо відправляли до Москви і в інші регіони Росії і там продавали по підроблених документах.
Стосовно групи, що складається з українців і росіян, порушено кримінальну справу за статтею "контрабанда", чотирьом вже пред'явлено звинувачення. Підозрюваним загрожує до 12 років позбавлення волі.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас