Єврокомісія планує виділити понад 30 млн євро на боротьбу з контрабандою сигарет зі сходу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія планує виділити понад 30 млн євро на боротьбу з контрабандою сигарет зі сходу

190
Єврокомісія планує виділити 32,8 млн. євро на боротьбу з контрабандою сигарет на східному кордоні Європейського Союзу. Як пише польська газета Rzeczpospolita, продаж нелегальних сигарет, які найчастіше потрапляють на територію ЄС з Польщі через Україну і Білорусь, щороку завдає збитку на суму близько 7 млрд. євро. За даними видання, це 10% всього легального ринку 27 країн Євросоюзу.
Кошти будуть в першу чергу виділені на облаштування східного кордону Євросоюзу, який де-факто є кордоном Польщі з Україною і Білоруссю.
Зокрема, кошти будуть витрачені на спеціальні великі рентген-апарати, які дозволять "просвічувати" вагони і вантажівки, а також на збільшення чисельності митних служб і додаткову техніку.
Газета відзначає, що прибутки від контрабанди сигарет в ЄС можна порівняти з прибутковістю наркобізнесу. "Якщо на українському ринку пачка сигарет коштує менше 0,5 євро, то доставка на польський бік кордону піднімає її вартість у чотири рази. У Німеччині вона вже коштує близько 5 євро, а у Великобританії або Норвегії - 8-9 євро", - відзначає видання.
За даними газети, в 2009 році польські правоохоронці та прикордонні служби конфіскували 750 млн. нелегальних сигарет, що майже на 100 мільйонів більше, ніж у 2008 році.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас