Заступник міністра фінансів Савченко вважає необґрунтованою перешкоду зміцненню курсу гривні з боку НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заступник міністра фінансів Савченко вважає необґрунтованою перешкоду зміцненню курсу гривні з боку НБУ

Валюта
3002
Заступник міністра фінансів, колишній заступник глави Національного банку Олександр Савченко вважає необґрунтованою перешкоду зміцненню курсу гривні з боку НБУ.
Про це заявив в інтерв'ю газеті "Вечерние вести".
"Гривня зараз зміцнюється, і її курс вже давно б досяг 7,5 UAH/USD, коли б не Нацбанк. Він скуповує долари, створюючи їх брак на ринку, аби утримати курс біля позначки 8 UAH/USD... Проте я б рекомендував Нацбанку зменшити підтримку долара. Хай курс досягне свого ринкового рівня", - сказав Савченко.
На його думку, неринковий курс, що формується зараз, веде до неправильних інвестиційних рішень як держави, так і бізнесу.
"Інакше кажучи, не знаючи справжнього стану справ, нікуди не можна вкладати гроші з упевненістю", - відзначив заступник міністра фінансів.
Савченко підкреслив, що вважає реалістичним урядовий прогноз середньорічного курсу гривні 7,5 UAH/USD на 2010 рік, який був узятий за основу при розробці проекту держбюджету-2010.
"Я вважаю, що це дуже реалістичний прогноз", - сказав він.
Савченко утримався від будь-яких рекомендацій стосовно зберігання заощаджень в тій чи іншій валюті.
"Я не буду давати поради до майбутніх президентських виборів і призначення нового керівництва Нацбанку", - сказав він.
На думку заступника міністра фінансів, курс гривні багато в чому залежатиме від того, яку політику проводитимуть Мінфін і НБУ після виборів.
Як повідомляло агентство, в грудні 2009 року курс гривні на міжбанківському валютному ринку переважно коливався в межах 7,96-8,02 UAH/USD, при цьому НБУ часто викуповував надлишок пропозиції доларів по 7,9650-7,9800 UAH/USD, перешкоджаючи тим самим значнішому зміцненню курсу гривні.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас