Франція має намір стягнути 100 тис. євро з російського капітана судна Matterhorn — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Франція має намір стягнути 100 тис. євро з російського капітана судна Matterhorn

Кримінал
769
У французькому Бресті судять власника і капітана рефрижератора Matterhorn за зливання у Біскаї брудних вод. Судну було наказано слідувати до Бреста 25 травня минулого року, після того, як берегова охорона виявила 22-кілометрову пляму, нагадує "Морський бюлетень".
Сторона звинувачення вимагає штраф у сумі 1 млн. євро. Зазначимо, що якщо цей штраф буде накладений, він стане найбільшим штрафом за розлив у морі, будь-коли накладеним на судно у Франції. Проте для цього необхідно довести, що розлив був умисним і стався саме з Matterhorn. Обвинувач вимагає стягнути з капітана Matterhorn, громадянина Росії, 100 тис. євро - 10% від загальної суми штрафу 1 млн. євро.
За даними видання, ні судновласник, ні капітан на суді не були присутні, їх представляв адвокат. Що зараз відбувається з іншими членами екіпажа, невідомо. Екіпаж судна на час арешту у Франції складався із 15 осіб - 13 громадян Росії і 2 громадян України. Оператором рефрижератора Matterhorn під ліберійським прапором був грецький Eastwind.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас