Рішення Черновецького піддадуть експертизі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рішення Черновецького піддадуть експертизі

Казна та Політика
1026
Громадські організації столиці мають об'єднати свої зусилля, аби створити орган, який став би майданчиком для діалогу та ефективної взаємодії між громадянами і владою.
Про це на зборах громадських організацій міста Києва заявив голова "Київської общини", народний депутат Валерій Борисов, повідомляє його прес-служба.
"Громадські організації Києва мають об'єднати свої зусилля для проведення народних експертиз законів, рішень органів державної влади і місцевого самоврядування з подальшим народним контролем за їх виконанням і діяльністю влади на всіх рівнях", - відзначив Борисов.
За його словами, в Конституції чітко прописано, що народ є носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні.
"Формалізовані владні інститути - це лише найняті суспільством працівники, а насправді реальною владою мають бути громадяни України", - відзначив Борисов, додавши, що головне завдання, аби цей конституційний принцип перестав бути порожньою декларацією.
"Політики, високопоставлені чиновники, представники громадських організацій мають нарешті навчитися працювати разом і дотримуватися формули: "Народна ініціатива - народна експертиза - народний контроль". Ця формула має стати наріжним каменем в становленні нових партнерських стосунків влади і суспільства", - підкреслив Валерій Борисов.
Як відомо, днями відбулися збори громадських організацій міста Києва, в яких взяли участь понад 1000 представників столичних організацій. На зборах, на підставі Постанови Кабінету Міністрів, була обрана Громадська Рада міста Києва у складі 15 осіб. Крім того, був обраний голова Громадської Ради міста Києва і представник від столиці в Громадській Раді при Кабінеті Міністрів України - голова громадської організації "Київська община", народний депутат Валерій Борисов.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас