Росія змінює Молдову на посаді голови СНД — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія змінює Молдову на посаді голови СНД

171
Росія стає головою СНД з 1 січня 2010 року, змінивши на цій посаді Молдову.
Раніше голова МЗС РФ Сергій Лавров повідомив, що в концепції головування Росії в СНД в 2010 році центральне місце займають інновації та наука.
"Росія як країна, яка головуватиме в СНД наступного року, підготувала концепцію свого головування, план її реалізації. В центрі роботи буде проблематика науки та інновацій, саме цьому буде присвячена головна тема майбутнього року", - сказав він в листопаді під час візиту до Москви глави МЗС Казахстану Каната Саудабаєва.
Крім того, за словами міністра, пріоритетом в діяльності СНД в гуманітарній сфері стане 65-річчя Перемоги. "У СНД це буде Рік ветеранів, із цього приводу прийнято рішення главами держав на саміті в Кишиневі", - сказав Лавров.
Москва представила свою концепцію головування і план її реалізації на саміті СНД в Кишиневі в жовтні 2009 року. У документах передбачено розширення взаємодії в рамках СНД в таких сферах, як наука та інновації, енергетика, міграція.
Планується, що в 2010 році саміт СНД відбудеться в Москві.
До СНД входять Азербайджан, Вірменія, Білорусь, Казахстан, Киргизстан, Молдова, Росія, Таджикистан, Туркменістан, Узбекистан та Україна.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас