Уряд Китаю схвалив експериментальний запуск ф'ючерсів на фондові індекси — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд Китаю схвалив експериментальний запуск ф'ючерсів на фондові індекси

Казна та Політика
234
Держрада КНР схвалила експериментальний запуск ф'ючерсів на фондові індекси, а також маржинальної торгівлі і продажів цінних паперів без покриття. Окрім природного страхування ризиків, нова урядова ініціатива може стимулювати зростання на фондових майданчиках, а також збільшити значущість китайських ринків цінних паперів, повідомляє Центральне телебачення Китаю (CCTV).
Представник китайського Комітету з контролю над цінними паперами повідомив, що Держрада КНР схвалила проект експериментального запуску маржинальної торгівлі і ф'ючерсів на фондові індекси. Ініціатива почне втілюватися на практиці вже через три місяці.
Маржинальна торгівля - тобто проведення торговельних операцій на кошти, надані брокером в кредит під заставу обумовленої суми, - буде запущена в тестовому режимі. Якщо жодних непередбачених труднощів не виникне, вона поступово розширюватиметься. Інформації про те, коли саме це відбудеться, - Комітет ще не оголошував.
Запуск індексних ф'ючерсів символізуватиме вихід першої серії деривативних продуктів спеціально для проведення торговельних операцій на Шанхайській ф'ючерсній біржі, яка була заснована в 2006 році. На стартовому етапі на її базі передбачалося виведення похідних фінансових інструментів, тобто ф'ючерсів і опціонів, проте плани довелося відкласти через серйозну рецесію на фінансових майданчиках всього світу.
Брак доступних інструментів для контролю ризиків на китайському фондовому ринку останнім часом став відчуватися все гостріше. Для вирішення цієї проблеми центральний уряд оперативно розробив комплекс заходів, які дозволять значно підвищити ефективність функціонування ринків цінних паперів, а також їх привабливість для широких кіл інвесторів.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас