Міліція скаржиться на недофінансування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міліція скаржиться на недофінансування

Казна та Політика
471
МВС України потерпає від браку фінансування, через що нове антикорупційне законодавство може призвести до проблем в забезпеченні оперативної діяльності міліції, заявив в коментарі для "Дзеркала тижня" Анатолій Оніщук, голова профспілки атестованих співробітників органів внутрішніх справ України.
"Незрозуміло чому з необхідних 22 млрд. річних витрат на утримання МВС виділяється лише дві п'яті частини? Це при тому, що 11 червня 2009-го Верховна Рада ухвалила справедливий, але надзвичайно жорсткий, "драконівський" закон в плані регулювання громадських відносин у сфері боротьби з корупцією. Спонсорська допомога держорганам розцінюватиметься як корупційна дія", - заявив Оніщук.
Однак він визнає, що жорсткіше антикорупційне законодавство необхідне, але його ефективне впровадження можливе лише за умови належного фінансування правоохоронної системи.
"За всіма ознаками - закон європейський, прогресивний, посилює КУпАП і КК України, але має принципові недоліки: як можна подолати корупцію, якщо один з головних борців, а МВС є правовим "санітаром" суспільства, у своїй щоденній діяльності не забезпечений фінансово і матеріально? Не вистачає не лише пального (100 грам на один УАЗік замість 10-12 літрів), але і канцелярського приладдя і форменого одягу", - зазначив Оніщук.
Нагадаємо, Верховна Рада в цілому прийняла комплекс антикорупційних законів, але перенесла дату набуття чинності їх з 1 січня на 1 квітня 2010 року.
При цьому керівник міліцейських профспілок пропонує модифікувати систему пільг, згідно із якою пільги не повинні надаватися заступникам міністра, керівникам департаментів, УМВС, тобто посадовим особам, які отримують достатню для проживання без будь-яких субсидій і комунальних преференцій плату.
На думку Оніщука, потрібен соціальний стандарт вживання згаданих в законі про міліцію пільг, наприклад, можливість отримання компенсацій лише тими міліціонерами, заробітна плата яких менша, ніж 3 тисячі гривень.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас