Міністерство фінансів ФРН не погодилось із планами уряду знизити податки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністерство фінансів ФРН не погодилось із планами уряду знизити податки

Казна та Політика
143
Міністерство фінансів Німеччини на чолі з Вольфгангом Шойбле вважає за необхідне відстрочити здійснення урядом реформи оподаткування, запланованої на 2011 рік, повідомляє Spiegel із посиланням на свої джерела у владних колах.
В міністерстві вважають, що в умовах дефіциту бюджету, реформа, що передбачає скорочення податкових надходжень на 20 мільярдів євро, має бути відкладена на рік або два, хоча формальне рішення про її проведення можна прийняти і в 2010 році.
Пропозиції міністерства фінансів обговорюватимуться на зустрічі глав політичних партій ХДС/ХСС і СВДП, що входять до правлячої коаліції. Зустріч між Ангелою Меркель, Гідо Вестервеллє та Хорстом Зеєхофером відбудеться у відомстві федерального канцлера 17 січня.
Ініціаторами реформи, котра передбачає зниження оподаткування, виступають ліберали зі СВДП. Проте вони зустрічають все більший опір як з боку опозиції, так і з боку своїх коаліційних партнерів - консерваторів. Багато спостерігачів висловлюють побоювання, що уряду не вдасться провести реформу за період нинішньої легіслатури.
Між тим, як повідомляє DW-WORLD із посиланням на дані соціологічного опитування, проведеного службою Infratest-dimap, більшість жителів Німеччини не схвалюють планів щодо зниження податків з 2011 року. Проти зниження податків висловилися 58 відсотків опитаних, а за проведення реформи - 38 відсотків.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас