Через кризу в США зростає інтерес до докторських стипендій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через кризу в США зростає інтерес до докторських стипендій

562
Економічний спад і викликаний ним недолік робочих місць підвищив інтерес американців до освіти.
Як пише The New York Times, зокрема, зросла кількість претендентів на навчання в школах права і докторантурах: про це свідчить рекордна кількість заявок на проходження спеціальних кваліфікаційних іспитів.
В жовтні 2009 року 60746 осіб здавали тест на доступ до навчання в школах права (Law School Admission Test, LSAT) - це рекорд, що на 20 відсотків перевищує аналогічний показник річної давності. Також рекорд встановлений потенційними докторантами - Реєстраційний іспит докторантур (Graduate Record Examination, GRE) в 2009 році складали 670 тисяч осіб, що на 13 відсотків більше показника 2008-го.
Крім того, про помітне зростання кількості заявок на вступ повідомляють адміністрації багатьох шкіл права, наприклад в Університеті Вашингтона в Сент-Луісі, Університеті Сан-Фрацисько й Університеті Айови.
Спостерігачі вважають тенденцію передбаченою для ситуації, що склалася. Після початку кризи і періоду шокового стану фахівці, що втратили роботу і не змогли знов працевлаштуватися, вирішують підвищити свою конкурентоспроможність на ринку праці і продовжити освіту. Раніше, в кінці 2009 року, стало відомо про рекордне зростання кількості студентів американських коледжів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас