Власник торент-трекера OiNK зібрав 300 тис. доларів пожертв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Власник торент-трекера OiNK зібрав 300 тис. доларів пожертв

Кримінал
487
У Великобританії поновився судовий процес над засновником торент-трекера OINK Аланом Еллісом, звинуваченим у змові з метою шахрайства відносно звукозаписуючих компаній. Про це пише TorrentFreak.
Засідання, котре розпочалось 6 січня, продовжилось вибором жюрі з 12 присяжних і виступом звинувачення, яке повідало, що на частку торент-трекера OINK на момент закриття урядом припадало близько 21 мільйона завантажень музичних файлів, що охороняються законом про авторське право.
При цьому сам Елліс, який приймав від членів трекера грошові пожертвування, за роки існування сервісу встиг зібрати 300 тисяч доларів на декількох електронних рахівницях в системі PayPal. Проте, сторона звинувачення опустила той факт, що зібрані Еллісом гроші були витрачені на придбання додаткових серверів і оплату хостингу OINK.
Портал OINK був закритим співтовариством, реєстрація в якому була можлива лише на запрошення діючого користувача. Скачування і публікація інформації були доступні на безкоштовній основі, проте користувачі могли пожертвувати творцям певну суму грошей.
Адміністратор ресурсу був затриманий в жовтні 2007 року під час спільної операції британських і голландських спецслужб. Також були обшукані його квартира, будинок його батьків і офіс працедавця.
Представники Міжнародної асоціації виробників фонограм (IFPI) і Британської асоціації виробників фонограм (BPI), що стояли за закриттям сервісу, заявили, що лише за 2007 рік за допомогою OINK було незаконно поширено близько 60 нових альбомів популярних виконавців, що з'явилися в Мережі до офіційного релізу.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас