Експерт: Нафтові посередники в Білорусі діють за посередництва влади — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Нафтові посередники в Білорусі діють за посередництва влади

Енергетика
317
Дії посередників на нафтовому ринку Білорусі неможливі без глибоких зв'язків з владою і санкцій керівництва цієї країни, заявив один з провідних російських експертів в нафтовій сфері.
"На білоруському ринку діє когорта посередників, природно - не самостійно. Всім зрозуміло, що Білорусь є державою, де всі дії у сфері ПЕК жорстко контролюються керівництвом. Мета дій всіх цих посередницьких структур - покупка різними шляхами російської сирої нафти, її переробка на білоруських НПЗ і продаж на ринках Польщі, ФРН та інших країн. Дії посередників неможливі без глибоких зв'язків і санкцій керівництва Білорусі", - цитує експерта РИА "Новости".
З нового року, як повідомляла газета "Взгляд", закінчилася дія старого договору з постачань російській нафті до Білорусі. Таким чином, Білорусі доведеться оплачувати 100% митного збору при постачанні російській нафти.
Наразі Росія та Білорусь так і не змогли погодити параметри нового договору із постачань і транзиту нафти. Мінськ наполягає на тому, що угода повинна враховувати положення Митного союзу, що набув чинності та передбачає безмитну торгівлю між його учасниками.
За матеріалами:
Взгляд
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас