Експерт заявив про важливість створення прозорого нафтового ринку в Білорусі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт заявив про важливість створення прозорого нафтового ринку в Білорусі

Енергетика
204
На білоруському нафтовому ринку діє когорта посередників і всі вони підконтрольні державі, заявив російський експерт, знайомий з ситуацією на переговорах між Москвою і Мінськом про постачання нафти.
"Всім зрозуміло, що Білорусь є державою, де всі дії у сфері ПЕК жорстко контролюються керівництвом цієї країни", - сказав він.
"Які ж це посередники? Це чотири державні структури - Білоруська нафтова компанія, Мозельський НПЗ, компанія "Нафтан", а також виробниче об'єднання "Білорусь нафта". Останню частку ринку контролюють приватні білоруські структури і дочірні структури російських компаній", - пояснив експерт, слова якого наводить ИТАР-ТАСС.
"Пропозиція Росії про безмитні постачання до Білорусі російської сирої нафти в обсягах, необхідних для внутрішнього вжитку країни, поза сумнівом є транспарентною і сприяла би вирівнюванню умов економічної діяльності, створила більш-менш рівні умови для конкуренції російських і білоруських НПЗ, і в результаті це призвело би до прозорішої робити на нафтовому ринку", - цитує експерта "Інтерфакс".
За матеріалами:
Взгляд
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас