Мобілку примусили працювати на газованій воді — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мобілку примусили працювати на газованій воді

290
Лондонський дизайнер китайського походження Дайцзи Чжен розробила для компанії Nokia прототип мобільного телефону, що працює на газованій воді. Про це пише видання Likecool.
Біо-батарея пристрої генерує електроенергію з цукру, що міститься в напої, розкладаючи його на кисень і воду у міру вироблення ресурсу залитої в телефон рідини.
За словами Дайцзи Чжен, його рідка біо-батарея здатна протриматися в три-чотири рази довше за звичний літієвий акумулятор, до того ж вона екологічно безпечна.
Перший мобільний пристрій на паливному елементі був випущений в жовтні минулого року компанією Toshiba. Він отримало назву Dynario і призначався для заряджання мобільних телефонів і плеєрів через USB-роз'єм.
На відміну від винаходу Дайцзи Чжен, в ньому була застосована технологія прямого метанольного паливного елементу (DMFC - Direct Methanol Fuel Cell), яка дозволяє конвертувати в електрику енергію хімічної взаємодії метилового спирту високої концентрації, води і кисню.
А в 2006 році когорта мікробіологів з Бірмінгемського університету змусила групу бактерій Escherichia coli переробляти в електрику відходи цілої шоколадної фабрики. Тоді струму, вироблюваного "живим" паливним елементом, виявилося досить, аби привести в рух невеликий вентилятор.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас