Британського бізнесмена обрали королем у Нігерії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британського бізнесмена обрали королем у Нігерії

699
Британський бізнесмен нігерійського походження Крістофер Еджіофор, який втік із батьківщини майже 40 років тому, обраний королем однієї з провінцій Нігерії, повідомляє ВВС News.
На церемонії коронації були присутні тисячі гостей, серед подарунків першому християнському правителеві провінції були гігантські портрети, барани і корова. До обов'язків короля входить формування органів місцевого управління, вирішення питань помилування злочинців, а також присвоєння дворянства.
Еджиофор втік із Нігерії під час громадянської війни. Він влаштувався на роботу в East Midlands Airport, пізніше отримав британське громадянство і відкрив фірму із обслуговування літаків. Частину зароблених грошей бізнесмен регулярно посилав на батьківщину.
Спочатку він відхилив пропозицію повернутися на батьківщину і очолити провінцію, проте пізніше, після того, як останні кандидатури з різних причин теж відмовились, погодився.
Еджиофор заявив, що планує оселитися в королівському палаці і жити там після виходу на пенсію разом зі своєю дружиною і чотирма дітьми.
За матеріалами: BBC
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас