Річард Бренсон купив свій перший банк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Річард Бренсон купив свій перший банк

549
Компанія британського бізнесмена Річарда Бренсона Virgin Group купила свій перший банк, повідомляє Sky News.
Фінансова компанія Virgin Money, яка входить до структури Virgin Group, придбає невеликий регіональний банк Church House Trust.
Virgin планує надавати через банк клієнтам послуги з відкриття вкладів, а також концентруватиметься на іпотечних кредитах. Працювати банк буде під брендом Virgin Money.
Сума операції становить 12,3 мільйона фунтів (19,6 мільйона доларів). Крім того, Virgin пообіцяла інвестувати в новий напрям бізнесу 37,3 мільйона фунтів.
Сер Річард Бренсон вже пообіцяв, що Virgin Money планує принести на банківський ринок Великобританії "простоту", якої тому, на думку бізнесмена, дуже не вистачає.
Раніше Virgin Money вже безуспішно намагалася придбати збанкрутілий банк Northern Rock, пізніше націоналізований урядом країни.
Зараз Virgin Money вже пропонує своїм 2,5 мільйонам клієнтів кредитні карти та інвестиційні продукти, частенько виступаючи партнером всіляких банків.
Клієнтами Church House, який управляється в консервативному стилі з 1792 року, є близько трьох тисяч осіб.
Agence France-Presse зазначає, що через кризу репутація багатьох банків, що традиційно працювали у Великобританії, сильно постраждала, а на ринок стали виходити нові гравці. Наприклад, найбільша в країні мережа супермаркетів Tesco в жовтні 2009 року створила Tesco Bank на базі свого фінансового підрозділу.
Бренсон почав бізнес в 1970 році, заснувавши звукозаписуючий лейбл Virgin. Пізніше він розвивав мережу музичних магазинів, а також створив авіакомпанію. Зараз Virgin Group Бренсона розробляє відразу декілька проектів, не пов'язаних з музикою. Наприклад, Virgin Galactic працює над проектом із створення космічного корабля, здатного доставляти туристів на навколоземну орбіту.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас