Туркменський газ знову почав надходити до Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Туркменський газ знову почав надходити до Росії

Енергетика
170
Поставки газу із Туркменії до Росії, про відновлення яких сторони домовились наприкінці грудня, почалися в суботу. "Газпром" почав прийом туркменського газу в суботу вранці.
"Вчора "Газпром" почав прийом туркменського газу", - говориться в повідомленні представника управління інформації російського газового холдингу. Угоди з Туркменією передбачають постачання газу обсягом до 30 млрд. кубометрів на рік.
Зміни і доповнення до контракту купівлі-продажу газу були підписані в Ашхабаді у присутності президентів Росії і Туркменістану Дмитра Медведєва і Гурбангули Бердимухамедова 22 грудня. "Ці документи визначають всі умови відновлення постачань, а також їх обсяги, ціну і режим", - стверджував заступник голови правління "Газпрому" Олександр Медведєв.
"Вперше в історії російсько-туркменських відносин у газовій сфері постачання газу здійснюватимуться на основі формули ціни, яка повністю відповідає умовам європейського газового ринку".
Нагадаємо, транспортування туркменського газу до Росії припинилося в квітні, після того, як на туркменській ділянці газопроводу САЦ-4 стався вибух.
До аварії Туркменія постачала "Газпрому" близько 50 млрд. кубометрів газу на рік - це більше двох третин її власного видобутку торік і майже десята частина видобутку "Газпрому", який доки є єдиним експортним каналом для найбільшого газодобувача Центральної Азії.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас