Турчинов буде забирати у чиновників подарунки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Турчинов буде забирати у чиновників подарунки

Казна та Політика
321
Набула чинності постанова Кабінету міністрів України "Про затвердження Порядку передачі подарунків, отриманих під час проведення офіційних заходів".
Як повідомляє офіційний сайт Юлії Тимошенко, перший віце-прем'єр-міністр Олександр Турчинов прокоментував документ так: "Така сумна для багатьох вищих посадових осіб постанова, що затверджує порядок передачі подарунків, отриманих під час проведення офіційних заходів. Ви знаєте, в багатьох країнах така норма діє, коли під час офіційних візитів, так прийнято, можу із власного досвіду сказати, що обов'язково везеш подарунки колегам, з якими ведеш переговори. Так склалися протоколи, і відповідно чиновники, представники країни, які проводять такі переговори, отримують зустрічні подарунки на згадку про важливість таких подій".
За його словами, раніше процес отримання офіційних подарунків не регламентувався. "Ми чітко ставимо завдання відносно передачі таких подарунків до органів секретаріатів відповідних міністерств, відомств або секретаріату Кабінету міністрів, тобто відповідного органу, який уповноважував ту або іншу вищу посадову особу на проведення таких міждержавних, міжурядових, міжвідомчих зустрічей і переговорів. Я думаю, що це правильно і давно треба було б тут поставити крапку", - зазначив перший віце-прем'єр.
Турчинов уточнив, що цінні метали, отримані як офіційний дарунок, передаватимуться в Національний банк або Міністерство фінансів. "Якщо це сувеніри, можна створити якийсь музей подарунків. Якщо їх буде дуже багато, їх можна використовувати під час офіційних заходів. Але я хочу ще раз сказати: і наші подарунки, і подарунки, які отримуємо ми, не пов'язані з особистими якостями того або іншого представника держави. Це дань пошани державі", - підкреслив він.
Турчинов також повідомив, що подарунки, які він отримував під час своїх офіційних візитів, знаходяться в його кімнаті для відпочинку. "Тепер у мене буде можливість передати їх в секретаріат Кабінету міністрів. Раніше не було системи: хтось подарунки виставляв, хтось брав на пам'ять, не було порядку і не було контролю за цим питанням. Зараз ми це налагодимо", - додав він.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас