В 2009 році в Китаї спостерігалось зростання корупції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В 2009 році в Китаї спостерігалось зростання корупції

Кримінал
210
За даними китайського відомства боротьби з корупцією, в 2009 році винними в корупції було визнано 106 тисяч чиновників, тобто їх кількість зросла на 2,5% в порівнянні з попереднім роком, повідомляє 8 січня ВВС News.
Кількість чиновників, спійманих на привласненні більш ніж 1 млн. юанів, зросла за рік на 19%.
Проте в китайському суспільстві корупцію вважають однією з головних проблем. Серед простих китайців зростає обурення способом життя деяких партійних чиновників, начальників правоохоронних структур і директорів державних компаній. Спостерігачі зазначають, що корупція розростається через відсутність незалежного нагляду.
За даними партійної Дисциплінарної комісії, дуже багато керівників знаходиться під слідством або вже засуджені за хабарі або за звинуваченням у фальсифікації звітності.
В минулому році був засуджений до страти колишній глава нафтового гіганта Sinopec Чень Тонхай, який отримав хабар у майже $30 млн. Виконання вироку відстрочено на два роки, і це означає, що він, найімовірніше, проведе залишок життя у в'язниці.
В теперішній час звільнений і знаходиться під слідством глава Китайської національної атомної корпорації, якого підозрюють у фальсифікації результатів тендеру на будівництво АЕС вартістю $260 млн.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас