Сильні снігопади та ожеледь паралізували Європу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сильні снігопади та ожеледь паралізували Європу

577
Хуртовини та ожеледиця, що накрили багато європейських країн, призвели до відміни сотень рейсів в аеропортах Британії, Франції, Ірландії і Голландії, повідомляє ВВС.
Особливо потерпають пасажири в аеропорту Орлі в Парижі, в Дублінському аеропорту і в аеропорту Схипол в Амстердамі.
В тунелі під Ла-Маншем застряг на дві години один з поїздів Євростар. Він прибув до Лондона з великим запізненням. Ще чотири рейси через тунель були скасовані.
В землі Північний Рейн-Вестфалія за два минулі дні з рейок зійшли два поїзди, що призвело до хаосу на залізницях.
В Ірландії Дублінський аеропорт продовжує працювати, проте аеропорт в місті Нок закритий. Всі дороги, котрі ведуть до Дубліна покриті льодом, і більшість шкіл в країні закриті.
Густий сніг призвів до пробок на дорогах довкола Амстердама і Хаарлема вже в середу ввечері. Сильно обмежений автобусний рух.
Ожеледь на дорогах призвела до зриву постачань експортних товарів у французькі порти на узбережжі Ла-Маншу. Майже вся Франція аж до Бордо на півдні виявилася під покривом снігу.
На півдні Англії більше 4 тисяч осіб залишилися без світла після того, як снігопади обірвали лінії енергопередач. Аномально сильні холоди у Великобританії призвели до перебоїв з постачанням електроенергії і відключення підприємств. Найбільша британська комунальна компанія National Grid повідомила про те, що припинила постачання газу 94 підприємствам. Контракти передбачали можливе відключення промислових споживачів за необхідності збільшення подачі електроенергії і газу до житлових будинків. Брак природного газу в країні виник через скорочення його постачань з Норвегії. В четвер, 7 січня, на трьох найбільших норвезьких родовищах в Північному морі були відмічені технічні проблеми, що викликало значне падіння обсягів видобутку газу. Сьогоднішня ніч на всій території Великобританії - найхолодніша за останні роки, оскільки стовпчик термометра опустився нижче мінус 20 градусів.
Але особливо холодно зараз в Скандинавії. На півночі Швеції в місті Хемаван зафіксована рекордно низька температура - мінус 40,8 градусів. У центральних районах країни температура знизилася до 30-40 градусів - такого не бувало з середини 1980-х років.
Приблизно та ж картина спостерігається в Норвегії. В Осло обмежений рух автобусів через те, що масло в двигунах замерзнуло.
В Австрії влада ввела режим підвищеної готовності в очікуванні сильних снігопадів найближчими днями, особливо в рівнинній частині країни.
Як і в Британії, німецький уряд відчуває дефіцит солі і піску для розчищання доріг. У багатьох районах в Німеччині температура в четвер впала нижче -10 градусів. В результаті на вулицях німецьких міст загинули не менше дев'яти безпритульних у віці від 42 до 62 років.
В Польщі цієї зими від холоду загинули вже 122 людини - переважно безпритульні.
В Україні синоптики також прогнозують на вихідні сніг і ожеледицю на дорогах, часом туман, видимість 200-500 м. У західних, північних і центральних областях місцями очікується налипання мокрого снігу, ожеледь; у південній частині і в Карпатах місцями пориви вітру 15-20 м/с.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас