Берні Екклстоун хоче купити Saab — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Берні Екклстоун хоче купити Saab

433
Бос "Формули-1" Берні Екклстоун подав заявку на покупку шведської автокомпанії Saab.
Про це було оголошено незабаром після закінчення терміну публічного вираження інтересу до придбання цієї компанії.
Біля 3400 працівників компанії із занепокоєнням чекали цього моменту, розраховуючи на появу рятівника, який надасть фірмі фінансову допомогу.
Берні Екклстоун вступив в партнерство з приватною інвестиційною компанією Genii Capital, розташованою в Люксембурзі, яка недавно увійшла до команди Renault на чемпіонаті "Формула-1".
В заяві компанії говориться, що вона "наполегливо йтиме до успішного укладення оборудки за участю всіх зацікавлених акціонерів".
Компанія Saab, що випускає автомобілі вже більше 60 років, належить американській General Motors, яка сама відчуває серйозні фінансові труднощі і оголосила торік про банкрутство.
Вона не раз намагалася в минулі місяці виставити на продаж свій шведський актив, але пропозиції, що надходили, було відкинуто через недостатність фінансування.
В середу глава компанії General Motors Ед Уїтакер заявив, що найбільш вірогідним результатом стане закриття і ліквідація компанії Saab, оскільки жоден з потенційних покупців не в змозі профінансувати операцію.
В грудні минулого року голландський виробник елітних автомобілів компанія Spyker зробив нову пропозицію GeneralMotors про покупку Saab.
У шведській компанії Saab працюють 3400 осіб в самій Швеції, і ще близько 8 тисяч зайнято на підприємствах, що постачають компанії компоненти.
В 2008 року автоконцерн Saab зазнав збитків на суму в 412 млн доларів, а рентабельним він не був з 2001 року.
В п'ятницю відбудуться збори членів ради директорів компанії, які прийматимуть рішення про долю фірми.
За матеріалами: BBC
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас