ЦВК заявляє, що фінансування виборів розпочато — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЦВК заявляє, що фінансування виборів розпочато

Казна та Політика
190
Міністерство фінансів і Державне казначейство почали фінансування витрат на підготовку президентських виборів в 2010 році, повідомив член Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський.
"Бюджетне фінансування 2010 року лише розпочато і ті витрати, які необхідно буде здійснити в 2010 році, в основному почнуться з наступного тижня", - сказав він журналістам в п'ятницю в Києві.
Охендовський нагадав, що ЦВК затвердила кошторис витрат на 2010 рік на організацію і проведення виборів президента України як в першому, так і в другому турах, і передала необхідні документи до Мінфіну і Держказначейства.
"Ми сподіваємося, що з наступного тижня належним чином фінансуватимуться всі заходи, необхідні для підготовки виборів", - сказав він.
При цьому він не назвав суму, на яку відкрито асигнування витрат на президентські вибори. "Немає сенсу говорити про суми, на які відкрито фінансування, - воно може бути відкрите на всю суму, а гроші надходитимуть як в 2009 році", - сказав член ЦВК.
Разом з тим, за словами Охендовського, ЦВК вже змогла частково профінансувати витрати на відрядження для працівників секретаріату і членів Центрвиборчкому в регіони для передачі бюлетенів окружним виборчим комісіям.
Як повідомлялося, Кабінет міністрів України виділив 969,6 мільйона гривень на фінансування підготовки і проведення президентських виборів 2010 року.
Згідно із постановою Кабміну від 29 грудня 2009 року 1414 "Про заходи із організації бюджетного процесу в 2010 році". таке рішення прийняте у зв'язку з неприйняттям Верховною радою держбюджету на 2010 рік і відповідно до ст. 46 Бюджетного кодексу України.
Міністерству фінансів доручено "забезпечити в січні - лютому 2010 року фінансування заходів щодо підготовки і проведення чергових виборів президента України на суму 969,6 мільйона гривень з врахуванням пропозицій Центральної виборчої комісії".
Постанова набула чинності 1 січня 2010 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас