Греція посилить боротьбу із бюджетним дефіцитом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греція посилить боротьбу із бюджетним дефіцитом

Казна та Політика
190
Уряд Греції заявив, що приведе бюджет країни у відповідність з вимогами Євросоюзу протягом двох років - на рік раніше, ніж передбачалося.
Як передає Бі-Бі-Сі, бюджетний дефіцит Греції - найбільший серед європейських країн, і грецький уряд відчуває серйозний тиск з боку країн ЄС і представників інших фінансових ринків, що вимагають його зменшення.
За правилами Євросоюзу, цей показник не повинен виходити за межі в 3% від обсягу ВВП країни. Греція перевищує це обмеження більш ніж в чотири рази - 12,7% ВВП.
Для виправлення ситуації країні потрібні зовнішні запозичення, проте стан її фінансової системи не викликає ентузіазму у інших учасників ринку, що робить сторонні кредити вельми дорогими.
За словам міністра фінансів Греції, прем'єр-міністр країни дав вказівку прискорити процес скорочення державного боргу.
Уряд соціалістів, що отримали контроль над країною лише кілька місяців тому, виявилося в складній ситуації. Прихід до влади для нього був обумовлений у великій мірі обіцянками збільшити зарплати і витрати на соціальні потреби.
Зараз у влади просто немає грошей, аби здійснити це.
До того ж три провідних міжнародних кредитних агентства знизили рейтинги урядових облігацій Греції, що ускладнило отримання кредитів на міжнародному ринку.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас