Морози у Великобританії порушили теплопостачання підприємств — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Морози у Великобританії порушили теплопостачання підприємств

Енергетика
250
У Великобританії у зв'язку із сильними холодами почалися перебої з постачанням електроенергії і відключення підприємств, повідомляють "Вести".
Зазначається, що вже припинена подача електроенергії на підприємства в північно-західних і східних районах Центральної Англії. Національний керівник електро- і газовими мережами компанія National Grid повідомила, що припинила постачання газу 94 промисловим споживачам. Всі вони мали в своїх контрактах положення, яке дозволяє проводити відключення у разі потреби збільшення подачі електроенергії і газу до житлових будинків.
Як повідомляють британські ЗМІ, в країні виник брак природного газу через зменшення його постачань з Норвегії. В четвер на трьох найбільших норвезьких родовищах в Північному морі виникли технічні проблеми, що призвело до значного падіння обсягів видобутку газу.
Ситуація ускладнюється тим, що Великобританія має стратегічні запаси природного газу лише на 8 діб національного споживання. Для Німеччини і Франції цей показник становить 90 діб.
Зараз Великобританія вийшла на рекордні обсяги споживання газу та електроенергії у зв'язку із тривалими холодами.
Вже оголошено, що сьогоднішня ніч буде на всій території Великобританії найхолоднішою за останні роки, коли температура впаде нижче 20 градусів.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас