Spyker має намір викупити Saab у General Motors — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Spyker має намір викупити Saab у General Motors

Фондовий ринок
336
Нідерландська компанія Spyker знов зробила корпорації General Motors (GM) пропозицію про придбання шведського активу американського автогіганта Saab. Фінансові умови нової пропозиції Spyker не розголошуються, повідомляє Associated Press.
"Ми переконані в тому, що в Saab є хороший потенціал, і зацікавлені в тому, аби закрити цю операцію якомога швидше", - наголошується в заяві глави Spyker Віктора Мюллера.
Напередодні головний виконавчий директор GM Ед Уїтакер заявив, що продаж шведського автовиробника Saab "маловірогідний". За його словами, GM не отримав заявок на Saab цікавих із фінансової точки зору.
Нагадаємо, що переговори Spyker і GM тривали впродовж останнього місяця. Раніше Spyker встановив для GM дедлайн - GM повинна була дати відповідь про продаж шведського Saab до 21 грудня, проте у міру того як наближався встановлений термін, Spyker оголосив, що може "ще трохи почекати".
Після зриву в минулому місяці операції з продажу Saab шведській Koenigsegg Group AB, General Motors вів інтенсивні переговори з новими потенційними покупцями.
Найбільш вірогідним претендентом на купівлю шведського автовиробника була нідерландська компанія Spyker Cars (на третину належить власникові Інвестбанку Володимиру Антонову), проте сторони зіткнулися з розбіжностями, які були визнані непереборними. Через відсутність інших вірогідних покупців GM прийняла рішення припинити спроби продати Saab і поступово згорнути його операції, зосередившись на своїх ключових брендах - Buick, Cadillac, Chevrolet і GMC, а також Opel і Vauxhall.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас