Аеропорти США посилюють заходи безпеки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аеропорти США посилюють заходи безпеки

236
Уряд США збільшить в аеропортах кількість сканерів для перевірки авіапасажирів і багажу.
Про це журналістам повідомила міністр національної безпеки Джанет Наполітано, повідомляє ИТАР-ТАСС.
"Ми повинні прискорити запровадження розвинених технологій для того, щоб у нас було більше можливостей виявити вибухові пристрої подібні до тих, що могли бути застосовані 25 грудня", - сказала Наполітано. Нагадаємо, тоді нігерійський терорист Умар Фарук Абдулмуталлаб ледве не підірвав американський літак на шляху до Детройта.
За словами міністра нацбезпеки, зараз в американських аеропортах працюють 40 таких сканерів. "У 2010 році ми вже запланували введення в експлуатацію ще 300 цих машин. І можливо, ми встановимо ще більше таких апаратів", - додала вона.
Наполітано також повідомила, що в січні відвідає Іспанію "для зустрічі з європейськими партнерами". За її словами, ця поїздка стане "першою в низці контактів, які, як ми вважаємо, призведуть до широкого консенсусу з приводу міжнародних стандартів і процедур, пов'язаних з безпекою на авіатранспорті".
Президент США Барак Обама в четвер зажадав він очолюваного Наполітано відомства "вжити додаткових заходів зокрема зі зміцнення міжнародного партнерства, для поліпшення системи огляду на авіалініях у всьому світі".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас