Жителі Німеччини почали менше заробляти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Жителі Німеччини почали менше заробляти

Казна та Політика
578
Рівень заробітної плати багатьох жителів Німеччині значно знизився в порівнянні з рівнем 1990 року. До такого висновку дійшли експерти гамбурзького інституту Statista, які провели дослідження на замовлення німецького тижневика Stern. Як повідомляє агентство GLP, результати дослідження були опубліковані 6 січня.
В 2008 році кожен другий представник ста найбільш поширених професій заробляв менше, ніж вісімнадцять років тому. Для дослідження експертами використовувалися дані про загальні заробітки робітників, службовців, співробітників держустанов, а також осіб, що мають власний бізнес, які були зайняті повний робочий день в період з 1990 по 2008 рр. При розрахунках також враховувався і рівень інфляції, який за цей час в Німеччині склав 47 відсотків, зазначає тижневик Stern.
Зарплати фахівців з реклами, програмістів, зубних техніків і протезистів, наприклад, знизилися більш ніж на 30 відсотків. Найсильніше впали заробітні плати у лікарів. Як зазначає агентство DAPD, причиною того, що оплата роботи медиків з 1990 року знизилася наполовину, стала реформа системи охорони здоров'я і низький рівень зарплат молодих фахівців. Проте ця професія продовжує залишатися серед найбільш оплачуваних (у 2008 році середній заробіток німецького лікаря становив 6 400 євро на місяць).
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас