Експерт: Курс гривні в 2010 р. коливатиметься в межах від 7,5 до 8,5 грн/дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Курс гривні в 2010 р. коливатиметься в межах від 7,5 до 8,5 грн/дол

Валюта
1587
Курс гривні в 2010 р. коливатиметься в межах від 7,5 до 8,5, максимум 9 грн/дол. Таку думку висловив старший науковий співробітник Київської школи економіки Михайло Сальников, повідомляє українська служба ВВС.
"Ревальвації гривні нижче 7,5 не варто чекати, оскільки це буде дуже великою загрозою для українських металургів і аграріїв, і регулятор не допустить таких проблем для українських виробників, - говорить Сальников.- З іншого боку, подальша девальвація вище 9 гривень за долар досить сильно вдарить по українському фінансовому сектору, зокрема, по банкам, які видавали валютні кредити. Знову таки, з точки зору уряду, є всі підстави не допустити такої девальвації, оскільки населення просто не впорається з таким курсовим рівнем".
Сальников також вважає, що чинник президентських виборів вже практично не впливає на курс гривні - всі ризики і невпевненість, пов'язана з цим, вже закладені в нинішній курс, говорить експерт. Набагато більше на вартість гривні впливатимуть такі економічні чинники, як реалістичність бюджету і шляхи його виконання, темпи відновлення економіки, торговельний баланс.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас