Соколовський вважає, що між РФ і Білоруссю йде нормальна політична дискусія — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Соколовський вважає, що між РФ і Білоруссю йде нормальна політична дискусія

Енергетика
277
Представник Президента з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський вважає, що між Росією і Білоруссю йде нормальна політична дискусія щодо постачань нафти.
"Я б не назвав війною те, що відбувається зараз, а відбувається переговорний процес між Білоруссю і Росією, йде нормальна політична дискусія", - розповів Б.Соколовський.
Він відзначив, що поки немає достовірної інформації про припинення постачань нафти.
"На мою думку, річ ось у чому: по-перше - те, що з 1 січня почав діяти Митний союз, до якого увійшла Білорусь, якраз поява цього союзу і призвела до пошуку відповідей на питання, чи має платитися експортне мито за дешеву експортну нафту з Росії, і по-друге - це ті спекуляції і той шантаж, який до певної міри був і на нашу адресу", - відзначив експерт.
Б.Соколовський пояснив, що все, що відбувається, підтверджує тезу, що джерела нафти в РФ виснажуються. "У Росії виснажилися джерела, які дають нафту для експорту на захід. Все-таки акценти зміщуються на схід, адже з Якутії ніхто нафту в Європу не качає, тому європейський напрям поступово скорочуватиметься, а основні напрями переходитимуть на Тихий Океан", - розповів Богдан Соколовський.
Він констатував, що з часом для Білорусі єдиним маршрутом, здатним забезпечити її нафтопереробну промисловість, стане маршрут Одеса-Броди.
Нагадаємо, конфлікт між РФ і Білоруссю виник через зміну умов експорту нафти у зв'язку з набранням чинності з 1 січня 2010 р. Митного союзу.
30 грудня Білорусь і Росія на переговорах в Москві не змогли погодити умови торгівлі нафтою в 2010 році.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас