Якими акціями порадують автолюбителів? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Якими акціями порадують автолюбителів?

Кредит&Депозит
8463
Завершився 2009 рік, а значить, автодилерам потрібно розвантажити свої склади напередодні появи нових машин - 2010 року народження. А у багатьох автоторговців, як не раз писали "Деньги", ще і авто 2008 року народження на майданчиках є. Ось і радують нині покупців продавці автомобілів - роблять знижки, подарунки і пропонують щось на додачу.
Прагнучи стимулювати попит, автоторговці стали як ніколи винахідливі в частині акцій. Потенційному покупцеві обіцяють неодмінно щось подарувати або надати якусь послугу. Чесно кажучи, автодилери, які зараз не проводять жодних акцій, виглядають похмурими жаднюгами на загальному фоні атракціону небаченої щедрості. А що? Якщо в більшості салонів можна отримати одночасно знижку, подарунок і закоханий погляд менеджера на додачу, то як можна ставитися до тих, хто не висловлює своєї любові до клієнтів конкретними діями?
В попередні роки багато акцій нерідко були суто номінальними: знижки пропонувалися незначні, подарунки - малокорисні, а в багатьох салонах бонуси ще і видавалися за принципом лотереї. Зараз все інакше: дисконт досяг небувалих вершин, а як подарунок деякі торговці готові вручити дорогу путівку або навіть ще один автомобіль! Крім того, для розігрівання купівельної спроможності салони розробляють спеціальні кредитні програми з банками-партнерами, взяти участь в яких можна лише в період акції. До того ж купити в кредит пропонується ще й зі знижкою.
Дадуть в борг
Один з важких ударів по автоторговцях завдали банки, коли приблизно рік тому раптом перестали кредитувати придбання автомобілів. Адже ще влітку 2008 року більше половини машин купувалося в борг. Зараз такого нема й близько - банки стали дуже обачними при видачі кредитів, та і ставки часто зовсім не гуманні.
Тому ті продавці, які можуть посприяти в отриманні позики на придбання авто, виглядають особливо привабливими.
Враховуючи економічну ситуацію, що склалася, більшість банків вимагають від покупців-позичальників досить вагомий початковий внесок. Рідко можна зустріти пропозицію, при якій клієнт має сплатити з власних коштів менше чверті вартості залізного друга. До того ж більшість кредитних пропозицій прив'язані до національної валюти.
Офіційний дистриб'ютор автомобілів Chevrolet в Україні компанія "УкрАвтоЗАЗ-сервіс", що входить до складу Української автомобільної корпорації, запустила нову кредитну програму спільно з Astra Bank на весь свій модельний ряд. За умовами програми "Кредит 5,0", початковий внесок має бути не менше 25% вартості автомобіля, процентна ставка складає від 5% річних в гривнях, без одиничної комісії.
Позичити на придбання залізного друга можуть і любителі люксових машин. В офіційній дилерській мережі Lexus діють спеціальні умови кредитування. Партнери програми - ПАТ "Індекс-банк" і "AXA Страхування". Процентна ставка за програмою "Лексус Кредит" залежить від розміру початкового внеску і терміну кредиту. Вона може складати від 0% при внесенні 60% початкового внеску та оформленні кредиту строком на 12 місяців і досягати 22,9% в гривнях, якщо початковий платіж мінімальний (30%), а термін - найдовший (7 років). Незалежно від курсових коливань процентна ставка залишається незмінною впродовж всього терміну кредитування. Разова комісія складає 2,5 або 3% залежно від суми передоплати.
В автоцентрі "Віннер Автомотів" пропонують процентну ставку (від 0 до 7,99% річних в гривнях), що змінюється, при придбанні в кредит автомобілів модельного ряду Ford. До кінця року діє акція, за умовами якої кредит видається на строк до 5 років, без разової комісії, але щомісячна (досягає 0,85%). Початковий платіж за рахунок власних коштів має складати не менше 30%. При внесенні більше 50% за рахунок своїх коштів, а також при оформленні кредиту на один рік кредит видається під 0% і без щомісячної комісії.
Судячи з умов кредитних акцій, банки готові позичати гроші навіть під нижчі відсотки, ніж рік тому. Проте обов'язковою умовою став великий початковий внесок. Також багато банків скоротили максимальний термін отримання кредиту або зробили користування довгим кредитом "неможливим" через високі ставки. Варто також відзначити, що отримати кредит безпосередньо в банку зараз складніше, ніж через автосалон. Так, художник Олег недавно поміняв автомобіль. Продати уживаний транспорт йому вдалося неочікувано легко: після першого ж виходу його оголошення в спеціалізованому журналі. Залишившись без машини, герой історії кинувся в рідний банк (там у нього виплачуваний вчасно кредит на нерухомість) намагатися оформити кредит на авто, яке йому сподобалося, проте там йому повідомили, що у борг не дадуть. Приблизно через місяць новоявлений пішохід зайшов в один автосалон, де побачив, що його рідний банк пропонує спільну кредитну акцію, причому умови набагато кращі від тих, на яких він готовий був узяти кредит в банківському відділенні. За тиждень Олегу вдалося отримати кредит і придбати автомобіль, правда, не той, який він планував. А банк, який відмовив у видачі кредиту Олегу як своєму "рідному" клієнтові, видав позику йому ж, але як клієнтові автосалону.
Скинуть ціну
Останній рік знижки на автомобілі пропонувалися постійно. І всякий раз вони ставали все більші й більші. Якщо порівнювати нинішні ціни (в іноземній валюті) з тими, які були півтора роки тому у валютному вираженні, вийде величезна різниця на користь нинішніх. Проте не варто забувати про те, що в національній валюті ціни зростають і зростають.
Рекордно низько впали ціни на бестселер в своєму класі - Mitsubishi Lancer X. Виробник автомобілів Mitsubishi пропонує програму компенсації до 20% вартості автомобілів. Як би це не називалося - компенсація, подарунок чи знижка - а йдеться про те, що є можливість купити автомобіль на 20% дешевше від звичайної вартості. Таким чином, ціни на Mitsubishi Lancer X стартують з $16 800 у всій офіційній дилерській мережі.
В "Субару Україна" ціни на популярний позашляховик Forester зафіксовані в гривнях за курсом 7,5. Не складно підрахувати, що це еквівалентно знижці приблизно на 8%. Акційна пропозиція поширюється на автомобілі зі складу. Базова комплектація з 2-літровим 150-сильним двигуном і "механікою", клімат-контролем, електросклопідйомниками та аудіосистемою з CD коштує 210 450 грн. Версія з 2,5-літровим 172-сильним двигуном і "автоматом" обійдеться від 245 250 грн. У ній передбачені круїз-контроль, аудіосистема з CD-чейнджером на 6 дисків, 17-дюймові диски і ксенонові фари.
Також є цікава пропозиція на замовлення нових автомобілів. "Віннер Автомотів" до кінця листопада надає можливість замовити позашляховик Volvo 2010 модельного року за спеціальними цінами, зафіксованими в євро, оплата в гривнях в день покупки за курсом НБУ. Наприклад, Volvo XC60 обійдеться в €31 тис. в базовій комплектації. Для порівняння, ця ж модель поточного року випуску зі складу коштує €38 865. Також спеціальні ціни пропонуються на замовлення позашляховиків ХС70 і ХС90.
Приємних покупок!
Звісно, знижки пропонують і багато інших торговців, проте перерахувати їх всіх просто немає можливості. Але не сказати про тих, хто додав до знижки подарунок або додаткові послуги, не можна ніяк.
Зазвичай акції з подарунками пропонуються під Новий рік. Раніше подарунки часто виявлялися не дуже щедрими або корисними, притому деякі торговці навіть практикували лотереї серед покупців. Банальні килимки або комплект зимової гуми вже вважалися хорошим компліментом від автосалону. У 2009 році продавці автомобілів виправилися. По-перше, подарунки отримують всі покупці, які купують автомобіль під час акції. По-друге, самі подарунки стали щедрішими.
Крім знижок при продажу нових автомобілів, багато продавців готові "скосити" вартість технічного обслуговування, послуг сезонного зберігання покришок, допомогти в проходженні державного техогляду або зробити ще щось приємне.
В автоцентрі "АІС-Сітроен-центр" у Балтійському провулку (Київ) пропонується нова послуга - "шинний готель", куди можна здати на зберігання на склад автомобільне "взуття". Цією послугою можуть скористатися всі охочі. Правда, тим, хто купив або встановив шини там же, це обійдеться значно дешевше, ніж тим, хто прийшов "з вулиці" - тобто просто привіз свої шини на зимівлю. Дуже-дуже багато дилерів пропонують акції з шиномонтажу і сезонного техобслуговування в рамках підготовки автомобіля до зими, наприклад: "Тойота Центр Київ" "Автосаміт", ТОВ "Український Автомобільний Холдинг", "Відіа Санрайз Моторз" (офіційний дилер Nissan) і "АВТ Баварія".
А до кінця року покупці автомобілів Mercedes-Вenz GL- і S-класу 2009 року випуску в офіційній дилерській мережі отримають в подарунок путівку на двох в Куршевель. Також на весь модельний ряд Mercedes-Вenz діє спеціальна цінова пропозиція від виробника.
Що можна отримати в автосалоні
Автокредит - від 0% річних
Знижку - до 20%
Подарунки - знижку на ТО, послуги зі зберігання і монтажу покришок, коштовні презенти
Олена Дуніна, генеральний директор "АВТО Інтернешнл".
В нинішньому році, як і раніше, компанія "АВТО Інтернешнл" пропонує своїм клієнтам і цінові, і кредитові, і сервісні спеціальні передноворічні програми.
Зараз в офіційній дилерській мережі Mazda діє відразу декілька акційних пропозицій: з кінця літа запущена спеціальна цінова пропозиція на автомобілі Mazda СХ-7, Mazda СХ-9 2009 року і Mazda BT-50 лімітованого складу до його повного розпродажу. А з кінця жовтня знижено ціни на автомобілі Mazda3 і Mazda6.
Також розроблена спеціальна кредитна програма для придбання автомобілів Mazda6 - з 17 жовтня по 17 грудня 2009 року в кожному салоні офіційної дилерської мережі Mazda їх можна придбати в кредит зі ставкою 0% річних. Для інших моделей Mazda існує також вельми приваблива кредитна пропозиція зі ставкою 4,99% річних в гривнях.
Не залишені без уваги і ті наші клієнти, хто вже є власниками автомобілів Mazda. З 5 жовтня по 30 грудня 2009 року можна пройти сервісне обслуговування за акційними цінами, з 50-процентною знижкою на всі основні види робіт, необхідні в осінньо-зимовий період. Підготовка автомобіля до зими при цьому обійдеться всього в 105 гривень. В результаті: Багато автодилерів пропонують цікаві акції, дають великі знижки, допомагають вигідно позичити на купівлю машини або отримати подарунки і послуги.
Альона Казберова
За матеріалами:
Деньги.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас