"Білнафтохім": Постачання нафти з РФ на НПЗ Білорусі не припинялися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Білнафтохім": Постачання нафти з РФ на НПЗ Білорусі не припинялися

Енергетика
473
Концерн "Білнафтохім", який об'єднує білоруські підприємства нафтової галузі, в понеділок спростував повідомлення деяких ЗМІ про припинення постачань нафти з РФ на нафтопереробні заводи (НПЗ) Білорусі.
"Інформація (про припинення постачань) не відповідає дійсності, нафта надходить у Білорусь і для транзиту, і для переробки", - сказала прес-секретар "Білнафтохіму" Марина Костюченко.
За її словами, труднощі в переговорах щодо угоди між Росією і Білоруссю про торгівлю нафтою в 2010 році не вплинули на роботу білоруських нафтопереробних підприємств.
"Всі нафтопереробні заводи працюють в колишньому режимі", - сказала прес-секретар.
Росія і Білорусь увійшли в 2010 рік без угоди про торгівлю нафтою. Російська сторона заявляла, що в разі непідписання угоди з 1 січня Білорусі доведеться оплачувати 100% митного збору при постачанні російської нафти. Мінськ у свою чергу наполягає на пільговому митному режимі. Переговори мають продовжитися в понеділок.
Між тим, напередодні у деяких ЗМІ із посиланням на неофіційні дані з'явилися повідомлення про те, що Росія з 1 січня нібито припинила постачання нафти на білоруські НПЗ, і тепер заводи працюють на запасах, яких вистачить на тиждень.
Через Білорусь нафта з РФ йде транзитом у Європу.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас