Банкам Intesa Sanpaolo і UniCredit загрожує груповий позов за введення нових комісій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкам Intesa Sanpaolo і UniCredit загрожує груповий позов за введення нових комісій

478
Двом найбільшим італійським банкам Intesa Sanpaolo і UniCredit може загрожувати груповий позов через стягувані комісії за овердрафт після набуття чинності нового закону з цього питання.
Споживча компанія Codacons подала скаргу на суму комісії, що стягувалася банком Intesa Sanpaolo до суду м. Турін, і з цього ж приводу проти банку UniCredit до суду Риму. Банкам може загрожувати виплата компенсацій в 6,25 млрд. євро ($9 млрд.), якщо майже 25 млн. італійців підпишуться під позовною заявою, повідомила організація в суботу.
Банкротство Parmalat Finanziaria в 2003 р., яке змило заощадження понад 100 тис. власників акцій і облігацій Італії, призвело до необхідності прийняття закону про груповий позов. Новий закон дійсний з серпня 2009 р., що означає, що інвестори в Parmalat не зможуть скористатися перевагами нової міри.
Італійські банки, які стягують вищі комісії з кредитів, аби компенсувати комісію за овердрафт, скасовану рішенням урядового антимонопольного органу 29 грудня. Вищі комісії з деяких випадках в 15 разів вищі, ніж ті, які, як передбачається, вони мають компенсувати, зауважує Codacons, передає Bloomberg.
Codacons запропонувала власникам рахунків у банках реєструватися на інтернет-сайті й повідомила, що якщо вона виграє суд, вони отримають право вимагати компенсації збитку.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас