Фонд Біла Клінтона оприлюднив дані про донаторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фонд Біла Клінтона оприлюднив дані про донаторів

404
Закордонні держави, включаючи Норвегію і Оман, внесли мільйони доларів до фонду колишнього президента США Біла Клінтона. Список людей і організацій, що робили пожертвування до фонду Клінтона, був оприлюднений 1 січня, повідомляє Associated Press.
Розкрити дані про кошти, що надходили, фонд Клінтона погодився після того, як дружина колишнього президента Хіларі Клінтон зайняла пост держсекретаря в адміністрації президента Обами. Вперше фонд Клінтона розкрив список тих, що вносили пожертвування, в грудні 2008 року.
Згідно з оприлюдненими даними, за весь час існування фонду Клінтона, заснованого близько 10 років тому, уряд Норвегії перерахував від 10 до 25 мільйонів доларів на рік. Щорічні пожертвування Оману складали від 1 до 5 мільйонів доларів. Яка частина цих коштів надходила до фонду в 2009 році, коли Хіларі Клінтон очолювала зовнішньополітичне відомство США, не розкривається.
AP відзначає, що в списку, оприлюдненому 1 січня 2010 року, не згадуються Саудівська Аравія, Бруней, Кувейт і Катар - країни, які фонд назвав серед числа тих, що внесли пожертвування в грудні 2008 року.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас