В Україні набрав чинності закон, що звільняє від оподаткування прибуток виробників біопалива, отриманий від його продажу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні набрав чинності закон, що звільняє від оподаткування прибуток виробників біопалива, отриманий від його продажу

Енергетика
853
В Україні 1 січня 2010 р. набрав чинності закон "Про внесення змін і доповнень до деяких законодавчих актів України стосовно сприяння виробництву і використанню біологічних видів палива".
За законом, починаючи з 1 січня 2010 р. на 10 років звільняється від оподаткування прибуток виробників біопалива, отриманий від його продажу. Законом визначені правові принципи регулювання виробництва і споживання біологічних видів твердого, рідкого і газового палива в Україні.
За законом, до альтернативних видів твердого палива належить: продукція і відходи сільського господарства (рослинництва і тваринництва), лісового господарства і технологічно пов'язаних з ним галузей промисловості, а також гранули, брикети, деревне вугілля і вуглиста речовина, вироблені з цієї продукції, і відходів, що використовується як паливо; органічна частина промислових і побутових відходів, а також гранули і брикети, вироблені з них; торф, а також гранули і брикети, вироблені з нього.
Передбачено також, що біологічні види палива, призначені для реалізації як товарна продукція, підлягають обов'язковій сертифікації відповідно до законодавства. Виробниками альтернативних видів палива вважаються суб'єкти господарювання всіх форм власності, які виготовляють тверде, рідке і газове паливо з нетрадиційних джерел і видів енергетичної сировини.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас